Tavuk Suyu Çorba Hazırlamanın İncelikleri

İçerisinde bolca vitamin barındıran, tadı damaklarda kalan, şifa çorbası tavuk suyunu doğru şekilde hazırlıyor muyuz? İşte tavuk suyu çorba hazırlamanın incelikleri...



Hastalandığınızda ya da kendinizi halsiz hissettiğinizde bizi ayağa kaldıran tek çorba: Tavuk Suyu! Ancak bu lezzetli misler gibi kokan çorbayı hazırlamak için illa ki hasta olmak gerekmiyor elbette. Annelerimizden kalan bu nefis çorba her zaman sofralarımızda yerini alıyor.
Peki tavuk suyu çorbayı doğru şekilde hazırlıyor muyuz? Hadi birlikte bakalım...

* Tavuk suyu çorba yaparken tavuk etini iyi haşladığınızdan emin olmalısınız. İçerisinde kalacak kırmızılıklar kötü sonuçlara yol açabilir. Tavuk etinin her zaman iyi pişmiş olması gerekiyor.
* Tavuğun herhangi bir bölümünü çorba hazırlamak için değerlendirebilirsiniz. İlla ki göğüs olacak diye bir kural yok. Ancak göğüs etini çorbanız için daha kolay parçalayabilirsiniz. 
* Çorbalık tavuk kullanacaksanız; tavuk etini kan ve küçük parçalardan temizlemek için 1 kez kaynatıp süzebilirsiniz, bu sayede tavuk suyunuz daha berrak olacaktır.
 
* Kanat kullanacaksanız, pişen tavuk etlerini süzdükten sonra tavuk suyuna çorba yapımında kullanabilirsiniz.
* Tavuğu haşlamak için sadece tencere kullanmanız gerekmiyor. Dilerseniz düdüklü tencerede de haşlayabilir çorbanızı daha hızlı pişirebilirsiniz.
* Haşladığınız tavuğu çorba kaşığına sığması ve rahatça yenebilmesi için ufak parçalara ayırabilirsiniz. İster elinizle didikleyebilir isterseniz de bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayabilirsiniz.
* Tavuk suyu çorba denince içine sadece şehriye konuyormuş gibi bir algı oluyor. Ancak çorbanızı daha da lezzetlendirmek için içerisine havuç, patates, kereviz sapı ya da maydanoz gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Çorbanız bu sayede hem çok daha lezzetli olacak hem de besin değeri de artacaktır. 
* Haşladığınız tavuğun suyunu hiçbir zaman dökmeyin. Her zaman mutlaka çorba hazırlamak için kullanın. Her seferinde farklı şekillerde tavuk suyu çorbalar hazırlayarak değerlendirebilirsiniz. Tencerede kalan tavuk suyunun üzerine su ilave ederek duru bir çorba hazırlayabilirsiniz. Ya da terbiye katarak da değerlendirebilirsiniz. 
* Tavuk suyu çorbanız içerisine dilediğiniz şehriye çeşidini ekleyebilirsiniz. İlla ki tel şehriye olacak diye bir zorunluluk yok. Damak zevkinize göre ister tel şehriye, ister yıldız şehriye isterseniz de arpa şehriye kullanabilirsiniz. Hatta pirinç ekleyerek tavuk suyu çorbanızı pirinçli şekilde bile hazırlayabilirsiniz.
* Şehriye kullanmak istediğiniz zaman tavuğu haşladıktan sonra kalan suyuna su ekleyip kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin. Eğer şehriyeleri çorbaya katmadan önce biraz kavurmak istiyorsanız tencerede önce şehriyeyi kavurup sonrasında tavuk ve suyunu ekleyebilirsiniz.
* Eğer duru bir tavuk suyu çorba istemiyorsanız, kıvamlı bir çorba hazırlamak için lezzetli bir terbiye yapmak harika bir fikir olacaktır. Terbiye için, yoğurtlu çorbalarda da kullandığımız, klasik bir terbiye olan; un, yumurta ve limondan hazırlanan karışımı kullanabilirsiniz. Ancak terbiye hazırladığınızda direkt olarak çorbanın içerisine katmayın. Aksi halde yumurta pişecek ve içerisinde küçük parçalar kalacaktır. Bunu engellemek için terbiyeyi önce tavuk suyundan terbiye içine alarak terbiyeyi açmak ve sonrasında yavaş yavaş çorba içerisine ilave etmek en doğru yöntem olacaktır. 
* Hazırladığınız çorbaya daha da lezzet katmak isterseniz tereyağı eritip servis yaparken üzerine gezdirebilirsiniz. Tavuk suyu çorbanız böylece hem şık sunumlu hem de çok daha lezzetli olacaktır.